“para l l el” isimli kısa film bu arzunuzu yerine getiriyor. Menilmonde ekürisi Claire ve Maxime insansız şehirler hayal ediyor, hayal etmekle kalmıyor, kurguluyor da.
Paralel devleti hatmettiysek, sırada aynı isimli bir kısa film var. Bu film kalabalık şehirlerin insan olmadan nasıl görünceğini gözler önüne seriyor. Etkileyici olduğu kadar ürkütücü de olan filme Ross Ching’in “time-lapse”te çektiği “Empty America” serisi ilham vermiş. Özellikle de şehrin tüm sokaklarının, köprülerinin tamamen boş olduğu San Francisco filmi.
Hem gezgin hem proje insanları olan Claire ve Maxime 2008’den beri dünyayı dolaşıyor. Gezip gördükleri yerlerin fotoğraflarını çekmeyi seven ikili sıradışı filmleriyle de dikkat çekiyor.
Aşağıda izleyeceğiniz yeni bitirdikleri filmi ve geçtiğimiz yıl hazırladıkları insansız Paris filmi “Hypocentre” şiddetle tavsiye edilir.