Bir dakika, orada neler oluyor? İnsanlar suyun altında nasıl böyle durup birbirleriyle sohbet edebiliyorlar? Arjantinli sanatçı Leandro Erlich’in “Swimming Pool” eserini görenler şoka giriyor.
Kanazawa Japonya’da 1999’dan beri varolan, 21st Century Museum of Art’ın en dikkat çekici eserlerinden biri olan bu havuz, ziyaretçileri şaşkınlığa sokuyor.
Havuzun altında ıslanmadan, ayakta duran, birbirleriyle sohbet eden, fotoğraf çeken insanlar, yukarıdan seyredenleri dehşete düşürüyor. Bu görüntü sanatçı Leandro Erlich’in en sevdiği ilüzyon oyunundan başka bir şey değil. Havuzun üzerine yerleştirilen 10 santim kalınlığındaki camdan su tabakasının altında kalan alan havadar ve kuru.
Büyük ilgi duyduğumuz kavramsal sanatçı Leandro Erlich‘in yine algımıza oyun kurduğu ve geçen sene Dalston House Londra’da açılan sergisine dergimizde de yer vermiştik.