Türkiye Almanya Film Festivali gelecek hafta Cuma akşamı star sanatçılarla başlıyor. Festivalin 20. yılı acılış galasında Hanna Schygulla, Şener Şen ve Yavuz Turgul’a Onur Ödülleri verilecek. Klaus Eder, Cem Yılmaz ve Uğur Yücel açılışa onur konukları olarak katılıyorlar.
13-22 Mart’ta tarihlerinde gerçekleşecek olan 20. Türkiye/Almanya Film Festivali’nin açılış filmi Türkiye sinema sektörüne Türk filmlerini tekrar sevdiren mihenk taşı Eşkıya. Festivale 30’u prömiyer olmak üzere toplam 38 film ve 70’den fazla sanatçı katılacak.
Ayrıca Kardeş Türküler festivalin 20. yıl konserinde Almanya ve Türkiye için kardeşliğin türkülerini söyleyecek!
Festivali Almanya’dan Federal Hükümet Medya Bakanlığı, Bavyera Eyaleti Medya Bakanlığı, Türkiye’den de T. C. Kültür Bakanlığı ve T. C. Başbakanlık Tanıtma Fonu destekliyor.
Türk ve Alman film programıyla dolu festival ile ilgili tüm bilgilere www.fftd.net‘dan ulaşabilirsiniz.
Festivalin bütün etkinlikleri için bilet ön satışları Kultur-Info (Königstr. 93, 90402 Nürnberg, Tel: 0911 231 4000) adresinde başlamıştır.