Basılı bir malzemedeki fontu, puntosunu, rengi hafızasına alıp, deşifre edip, anında bilgisayar ortamına taşıyan minik ama oldukça işlevsel bir aparat piyasaya çıkıyor.
RCA (Royal College of Art) Design Products mezunu Fiona O’Leary’nin grafik tasarımcıların hayatını kolaylaştıracak bir buluşu var: Spector. Basılı malzemede gördüğünü tarama becerisi olan bu minik aparat, yazı karakterini, puntosunu ve rengini tam tamına ölçebiliyor, bir nevi “şazamlıyor”.
Aparatın içine yerleşmiş olan kamera gördüğünü çekiyor ve fontu data base’indekilerle eşleştiriyor; tanımlayamadığı spesifik bir CYMK, RGB veya Pantone refarans bilgisini ise Spector software’i üzerinden deşifre ediyor.
Bluebooth üzerinden bilgisayara bağlanan ve Indesign plugin olarak çalışan Spector, şu an için bir seferde tek bir fontu tanıma özelliğine sahip ama renk okuma skalası çok daha geniş. Yine de 20 imajı hafızasında tutabiliyor.
Humane Engineering’s Cove app. projesiyle de ses getiren Fiona O’Leary’nin tasarladığı protipin geliştirilmesi için destekte bulunmak ve ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız, aşağıdaki linke tıklayın ve videoyu izleyin.